
Pierogi z kapustą i grzybami







Opis
Pierogi z kapustą i grzybami
Półprodukt chłodzony
Składniki: mąka PSZENNA (39,3%), woda, kapusta kiszona (21,9%), pieczarki (10,9%), cebula, tłuszcz roślinny 72%: [oleje roślinne:( palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach ), sól, olej słonecznikowy,, bulion grzybowy proszek, czosnek granulowany, pieprz czarny, przyprawa w płynie, glutaminian sodu.
Substancja konserwująca sorbinian potasu.
Może zawierać SOJĘ, SELER
Opakowanie 350g
Propozycja przygotowania do spożycia:
Garnek: Zagotować 2 l wody, 1 łyżeczka soli. Włożyć do wody pierogi bez opakowania, lekko mieszając od wypłynięcia gotować 3 min kontrolując wygląd produktu następnie wyjąć na talerz dla smaku okrasić cebulką.
Patelnia: smażyć na oleju w ok 5 min obracając i kontrolując wygląd produktu po wyjęciu na talerz posolić dla smaku okrasić cebulką.
Mikrofala: do szklanej miski włożyć pierogi zalać wodą, przykryć kloszem do mikrofali, podgrzać przez 4 min o mocy 900W, po wyjęciu na talerz posolić dla smaku okrasić cebulką.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 690 kJ 163 kcal
Tłuszcz 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,57 g
Węglowodany 31 g
w tym cukry 1,8 g
Błonnik 2 g
Białko 4,5 g
Sól 1,4 g